Translate

måndag 3 mars 2014

Ta vara på rubbet




När man som jag gör mycket mandelmjölk så blir det en hel del mandelrester( även kallad pulpa, vilket låter ont tycker jag för mina tankar går till för kort klippta hundklor eller värkande tänder) kvar och det är ju väldans dumt att inte ta reda på resterna då.
Jag gör i bland mjöl på det och använder i vegetariska och glutenfria recept, i dag blev det dock något sötare att blanda i bakverken.
Jag gjorde nämligen mandelmassa med hjälp utav kokossocker och hårt vispad äggvita.






Det är kokossockret som gör den lite mörkare än vanlig mandelmassa, men den blev minst lika god.
Jag ska använda den till att göra glutenfria mazariner av tänkte jag.
Kanske några semlor också med kokosgrädde. Jag lägger ut här i så fall det jag åstadkommer, om jag åstadkommer vill säga!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar