Med tanke på alla allergiska barn, eller bara medvetna föräldrar som det verkar finnas massor utav som väl är, så gjorde jag i dag tre olika sorters glass
Den första sorten bestod av två frusna bananer och ett paket frusna superbär. Tror det var ca 225-250 gram bär i den här sorten. Ner med det i mixerskålen och mixa ihop.
Den andra sorten gjorde jag på frusen avokado, 1 st och ca 1 dl havtorn, dessutom hade jag i en skvätt agavesirap då dessa bär är väldigt syrliga.
Sista sorten gjordes också på en frusen avokado men med jordgubbar i och även där hade jag i lite agavesirap för att det gick lättare att få fart på mixandet då.
Bilden blev lite mörk men den mörkaste glassen, djupt rödlila, var den med superbären och den blev min favorit. Den jag tyckte minst om var jordgubbsglassen, den ska helt klart göras med lite banan.
Hur som helst så måste detta vara den bästa glass man kan bjuda barn på som har allergier mot mjölk och gluten. Här finns bara naturliga råvaror.
Inga förtjockningsämnen, surhetsreglerande medel eller färgtillsatser.
Prova själva, busenkelt.
Jag ställer in mina små glasspytsar i frysen och tar fram på torsdag när ett av mina barnbarn kommer på besök. Han får väl agera försökskanin då!
Har jag tur så kommer båda två, har jag otur så kommer ingen för att dottern åkt till BB, tredje barnbarnet ska ju komma vilken dag som helst nu.
Nu har jag glupat i mig min lilla superenergigivande glassportion så nu tar jag min lille vän med mig till skogen i det vackra vårvädret.
Ha en glassig tisdag mina vänner!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar