Ibland, men absolut inte lika ofta som tidigare, gör sig godissuget påmint.
Som i går kväll till exempel, då blev jag så sugen på choklad...och i skåp o lådor finns en massa mörk choklad i form av olika sorters chokladkakor, ni vet Lindt o Anton Berg o sånt där.
Det var ju inte det jag var ute efter riktigt, eftersom jag försöker hålla mig till raw-varianten av det mesta som jag stoppar i mig.
Det blev en utforskning av skafferiet, jag fann lite solrosfrön, pumpafrön, bovetepuffar, gojibär, tranbär, russin, vaniljpulver, kakaosmör, kokosolja, kakaopulver, yaconsirap, honung o lite salt. Perfekt!
Jag smälte kakaosmör o kokosolja i en skål över vattenbad, på svag värme. Lät det svalna och rörde i yaconsirap, honung o kakaopulver. Blandade sedan ner resterande ingredienser och rörde runt ordentligt.
Hällde ut röran i en låg liten form som klätts med plastfolie, tryckte till det hela jämnt över med sleven och ställde i frysen ett par timmar.
Det blev som små energi-bars när jag sedan tagit ut den ur frysen o skurit upp i rutor.
Man kan ta lite vad man gillar bara och blanda i, jag skulle kunnat haft i nötter t.ex men var inte sugen på det, därför blev det frön i stället.
Tyvärr så "höftade" jag bara så jag har inget recept med rätt mängder att ge er. Men när man gör sådana här godisar är det inte så petigt, man får smaka sig fram eller gå på magkänslan helt enkelt.
Nästa gång ska jag mäta upp!
Smarrigt var det i alla fall, och godissuget stillat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar