Jag upptäcker mer o mer om näringsinnehåll i olika, för mig, nya råvaror. Känner även skillnad i hur jag o min kropp blir mer i balans.
Min mage mår bättre, huvudet är piggare, orken är jämnare och en massa andra positiva saker, inte underligt att man vill veta o smaka på mer.
En sak jag har kommit fram till när det gäller Raw Food godis är att det vinner på att få stå och " mogna".
När jag t.ex gör godis med kakaosmör i så smakar det lite beskt om jag tar en bit direkt när det är färdigt, väntar jag till dagen där på så finns inte den beskheten längre utan då har smakerna kommit ihop och mognat på något vis.
Den här "energibollen" jag gjorde häromdagen med cashewnötter, pistagenötter, citron o aprikos, m.m. den tyckte jag först inte var så jättegod så igår fixade jag till ett chokladöverdrag till den och i dag var den ju fullständigt ljuvligt god.
Jag mixade kokosolja, kakao, yaconsirap o lite honung med min fantastiskt smidiga stavmixer som jag fick i present av sonen ett år. Det tog nog inte ens två minuter att få till det goda chokladöverdraget.
Jag doppade, med hjälp av en liten "påläggsgaffel" ner bollarna i chokladsmeten o snurrade dem tills de var täckta av den urgoda chokladsmeten. Sedan fick de ligga kallt i kylen för att överdraget skulle stelna lite.
Eftersom det är kokosolja i så smälter överdraget ganska snabbt när man tar i bollarna men jag förlitar mig på den lilla "påläggsgaffeln" och det skulle även funka med en tandpetare. Det blir som en cakepop.
Vansinnigt goda, svårt att behärska sig från att äta alla på en gång, fråga min man? ;-)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar