Translate

onsdag 5 februari 2014

Vegetarisk onsdag istället för raw

I morse efter motionsrundan så svängde jag in på Coop för att köpa ny kokosolja då jag hade tänkt baka en raw dessert för att bjuda en vän på, men tyvärr var den slut, precis som mycket annat på "hälsohyllorna" så jag handlade lite annat i stället då till kvällens middag.
Vi har takomläggning på gång på vårt hus så idag har det varit tre killar här och byggt ställning runt huset för att först komma åt att riva ner det gamla taket och sedan lägga plåt istället för betongpannor som det var nu. Det blir bandtäckt plåt nu och det kommer bli finfint.
Jag servade killarna med kaffe och kakor av alla de slag. Trevligt tyckte de, och jag tycker det är kul att få bjuda bort alla kakor jag har bakat o stoppat i frysen, och bullar med för den delen.
På eftermiddagen när jag hade varit ute på långpromenad med hunden så satte jag fart med middagen som idag blev helt vegetarisk. Sonen nämnde en dag att han var så sugen på grönsaksbiffar och den speciella sås vi brukar göra till. Sagt o gjort! Grönsaksbiffar it is!



Jag delade rotsellerin, morötterna och palsternackan i mindre bitar och lade ned dem i kokande vatten en stund, bara så de precis började mjukna lite, hällde av bitarna och lät de svalna lite i durkslaget.


Under tiden körde jag broccolin i matberedaren o mixade dem lite snabbt till ganska finfördelat, hackade lök, vitlök och chili fint. Därefter lade jag ned de kokta grönsakerna i matberedaren och mixade ihop dem till en lite mer finfördelad röra


Här ligger de och svalnar i durkslaget innan jag häller dem i matberedaren


Och mixar dem till mindre bitar. Därefter blandar jag alltihop i en stor skål tillsammans med fyra ägg, ett paket fetaost, lite juice från en halv lime, mandelmjöl, ca 2dl, 1/2-1dl glutenfritt mjöl för att binda ihop smeten lite, buljongpulver från Renée Voltaire, salt och peppar.
Jag stekte dem på medelvärme i smör o kokosolja, den lilla skvätt jag hade kvar, och de blev så bra.


Jag serverade dem med klyftpotatis som ugnsbakats i olja med dragon o flingsalt och med en sås/sallad gjord på hackad paprika, tomat, purjolök, cremefraische och Lawrys kryddsalt. Det var riktigt gott, men så var vi ju hungriga också.
Familjen var sedan mätt och belåten i dag med!


2 kommentarer:

  1. Det är är nåt som min vegetariska matte kan tänka sej att prova. Enligt henne ser det gott ut. Tror jag tar ett grisöra istället

    SvaraRadera
  2. Monis kökseskapader5 februari 2014 kl. 13:50

    Så klart hon ska prova, vad kul om jag lyckats inspirera lite. Det blev en hel skrälldus med biffar men de går ju att frysa in, eller så gör man bara på lite mindre grönsaker. Lycka till!

    SvaraRadera

Lämna gärna en kommentar