Translate

torsdag 13 februari 2014

mandelbotten, chokladkrämsfyllning, hallon o jordgubbstopping på Raw Food tårtan

Efter tråkiga resultat med mjölfria knäckebröd så tog jag tag i ett recept jag länge dreglat över men ännu inte provat.
Raw Food tårtan som ser så god ut på www.rawfoodrecept.com



Först gör man en mandelbotten i matberedaren utav 3 dl mandel som mixas till ett grovt mjöl, man mixar sedan mandeln med 1msk kakaosmör+ 1 msk kokosolja som man låtit smälta tillsammans över vattenbad. Man mixar även i 1 tsk agavesirap (eller honung) och 1 tsk citronjuice.
Häll ned degen i en plastfolieklädd form med löstagbar botten och tryck ut degen jämnt över botten.


Mixa nu 5 dl cashewnötter till fint mjöl. ( jag använde min elektriska kvarn från Bosch) tillsätt 3 dl raw kakao, 3-4 st avokado, 1/2 dl agavesirap och 1dl vatten. Mixa allt till en slät o kletig smet.
Bred fyllningen över mandelbotten.


8 dl blandade hallon o jordgubbar, tinade, mixas med 2 msk agavesirap, eller honung.
Smält 2 dl kokosolja över vattenbad och blanda i de mixade bären. Rör ihop tills det blandats väl.
Häll toppingen över chokladfyllningen och ställ i frysen ett par timmar.
När tårtan stelnat kan du försiktigt ta ur den ur formen o skära i bitar.
Bäst " nästan" tinad


Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar