I dag ska den levereras till en kund som behöver hjälp med att boosta sitt immunförsvar, efter en tid med ihärdiga infektioner o en massa penicillinkurer.
Hon har tagit del av många av mina morgonjuicer o jag tycker det är så roligt att göra dem åt henne o vi varierar innehållet just för att få bästa effekt. Ibland är det rödbetor som avgiftar som är grunden i juicen, ibland hallon, ibland broccoli, vetegräs, selleri, spenat, kirskål eller morot.
Vi gillar båda två det lite syrliga så oftast innehåller juicen även citrus i olika varianter.
Dessutom är ingefära ett måste för mig då det är ett naturligt antihistamin med riktigt bra effekt, och dessutom fint för leder och bra för immunförsvaret då det motverkar inflammationer.
Ingefäran har blivit en riktig bundsförvant i mitt liv.
Den här sommaren har det gått åt en hel del is också då vi haft väldigt varma dagar, redan på morgonen har det ju varit ca 30-32 grader.
Juicen dricker jag i stället för att äta frukost, ibland har det då blivit att jag dricker nästan en liter i sakta mak o det har ju varit bra nu när det varit så varmt.
När det blir kallare ute kommer jag förmodligen att mixa i avokado, mango, banan och lite sånt som fyller upp mer, lite som en smoothie blir det ju då.
Och kryddor som kanel, kardemumma, anis, fänkål, nejlika med mera gör ju att drycken känns lite varmare. Sätter man till lite chili så får man upp kroppstemperaturen ytterligare lite. Finns många bra knep.
Här är en bild på dagens gröna juice och lite av det jag blandat i
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar