Translate

torsdag 21 augusti 2014

Ta vara på rester

I frysen fanns det raw mandelformar sedan tidigare så jag fyllde dem med chokladganachen som blev över från den pyttelilla tårtan och tryckte dit en pekannöt på toppen.



Perfekt liten godbit till en kopp härligt te en gråmulen eftermiddag som denna.

Dessutom gjorde jag glassar av hallon, fryst banan o lite limeskal. De har jag inte provat ännu och kanske sparar jag dem till jag får besök av barnbarnen.
Glassen innehåller inget annat än de tre ingredienser jag nämnde här ovan så vad kan vara bättre för de små liven. Inget konserveringsmedel, inget socker, inga mjölkprodukter, inga konstgjorda tillsatser, bara rena ekologiska frukter o bär.
Kör två o en halv dl bär i matberedaren tillsammans med två frusna bananer i bitar tills det blir en tjock lite mjukglassliknande smet som du sedan fyller glassformar med. Banka formen i bordet tills du fått bort luftbubblorna, sätt ner själva glasspinnen i formen o sedan in i frysen med dem några timmar.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar