Translate

torsdag 21 augusti 2014

Pytteliten Chokladtårta

Vissa dagar är man mer sugen på choklad än andra.
I går var det "stora deppardagen" som följs av en "chokladfrossardag" alltså satte jag igång med att svänga ihop en ytte-pytte Chokladtårta.

















Och eftersom den här Chokladtårtan är helt Raw så är den dessutom bra för mig, kan ju inte bli bättre.
Själva tårtbotten består av valnötter, salt, dadlar, kakao, vaniljextrakt, och en gnutta honung. Jag blandar allt i matberedaren och klär en rund form med plastfolie, pressar ner kakdegen i formen o trycker ut den jämnt i botten.
Stoppar in det hela i frysen en stund.
Sedan blandar jag i min lilla handmixer en chokladganache utav yaconsirap, lite salt, kokosolja, kakaopulver, riven lime och en liten gnutta honung.
Tar ut tårtbotten ur frysen och upp ur formen på ett litet pralinfat.
Smetar över chokladganachen och dekorerar med något som finns till hands.

Uppepå har jag strött över lite torkade fruktbitar och lite kokoschips( vilka inte är raw då de är lite rostade).
Jag ska smaka den efter lunchen tänkte jag.





Om jag kan behärska mig vill säga. Den här biten får Petronella äta upp.
Hon är chokladoman precis som jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar