Sagt och gjort,
jag ställde in en förpackning med extra creamy kokosmjölk i frysen en timme ungefär. Tog sedan ut den när det feta hade tjockat ihop sig så jag kunde lyfta ur det ur förpackningen ner i min lilla bytta till handmixern. Jag lade även i en fryst banan och drygt en dl frysta hallon, en halv tsk vaniljpulver o lite agavesirap efter smak. Mixade allt tillsammans till en jämn o slät smet.
Har man en glassmaskin ska man absolut hälla över smeten i den och låta den gå runt där ett tag för att få en glassigare konsistens, annars kan man ju hälla över glassen i en bytta och ställa i frysen en stund för att stelna lite.
Jag skulle äta min på en gång så jag varken körde den i glassmaskinen eller frös den en stund, där av den lite rinniga konsistensen, men sååå gooood!
Anders åt köpt vaniljglass till sina gubbar, vilken jag numera tycker är för söt, ja det är faktiskt sant! Trodde väl aldrig jag skulle tycka att något var för sött. Det är sviter av det stora raw food intaget skulle jag tro.
Gör er egen raw glass, så mycket nyttigare o godare än den du köper o inga artificiella tillsatser. Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Lämna gärna en kommentar