Translate

fredag 31 januari 2014

Fredagens middag

Jag hade länge varit sugen på den här fiskgrytan men sonen är lite less på den. Nu skulle han äta ute med sina kompisar så då passar vi på.
Det som är lite annorlunda med den här grytan är att den innehåller både banan o ananas vilket man oftast inte kopplar ihop med fisk.
Receptet fick jag av en vän för länge sedan.
Oftast gör man den på färsk fisk men man tager vad man haver så i dag fick det bli fryst o upptinad.
Jag väljer så mycket kravmärkt o ekologiskt jag bara kan men ibland finns inte vissa saker i de här kategorierna och då får man ju välja att köpa det som finns eller avstå.
Hur som helst så får ni receptet här

400-500 gram fisk
1gul lök
1-2vitlöksklyftor
2msk curry
2 msk mjöl
1fiskbuljongtärning
1 matlagningsgrädde
1cremefraishe
2 paprikor
1burk ananas i bitar eller fyra skivor färsk ananas i bitar
1skivad banan
100 G skalade räkor (ca 300 G oskalade)
Salt, peppar o paprikapulver

Hacka lök o vitlök och fräs detta i smör
Tillsätt curry o mjöl och späd med grädden. Tillsätt cremefraische, buljongtärning och rör om ordentligt, låt sjuda en stund. Smaka av med salt o peppar.
Skär fisken i bitar och lägg ned i såsen. Låt sjuda ca fem minuter.
Ha i den hackade paprikan, skivade bananen och ananasbitarna. Låt sjuda ytterligare åtta -tio minuter.
Strö över paprikapulver och de skalade räkorna.
Servera med saffransris o en god sallad.
Jag gjorde en enkel sallad på spenatblad, ruccola, avocado, körsbärstomater, morot och granatäpple.
Jag älskar granatäpple, dels för att kärnorna är så friska o söta men också för att de är så vackra, som djupröda rubiner.
Ni får ha överseende då något hänt med mina inställningar på Ipaden som gör att jag inte kan flytta bilderna dit jag vill ha dem. Ska be sonen hjälpa mig med hur man går till väga. Det funkade ju igår!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lämna gärna en kommentar